L'AUDICIË EN TEMPS DE TROBADES FAMILIARS

En aquestes dates és normal reunir-se amb la família i gaudir de les converses amb la gent que ens estimem explicar-nos com ha anat l'any i quins són els projectes de futur, compartir les experiències i comentar les vivències dels demés.

També és veritat que moltes vegades en aquestes trobades hi ha molt de xivarri i les converses entre les persones costen de seguir, si a això hi sumem el fet que puguem tenir una petita pèrdua auditiva, encara serà més difícil seguir les converses, i per no fer repetir les coses, la gent que no hi sent bé, al final acaba per desistir i a vegades diu que si, quan tenia que dir no, o a l'inrevés ... o simplement es 'desconnecta' i quan se li adrecen diu que no estava al cas i fa
que li repeteixin.

La gent que ens estima, no tindrà cap problema per repetir-nos les coses, les vegades que faci falta, però això no evitarà, que la persona que ho pateix tingui la sensació que a ell, mai li expliquen les coses, que no se 'n'entera' de res i li crearà una sensació de frustració al veure com tothom riu d'alguna cosa que ell no ha sentit.

Molts cops per vergonya de que pensarà la gent si ens veuen amb un audiòfon, o per no voler assumir que realment tenim una deficiència, anem retardant el moment de posar-hi solució.

En els últims mesos hi ha hagut un canvi molt important en l'estètica del audiòfons, ja no semblen aquelles pròtesis antigues de color beige d’anys enrere, i paral·lelament l’efectivitat que tenen en tot tipus de situacions es molt més elevada que temps enrere, ja no hi ha excusa per no voler solucionar un problema d’audició.

Si durant aquests dies es troba amb alguna situació d’aquestes, no s’ho pensi més i vagi a un professional que l’assessori de les solucions disponibles, veurà com milloraran les relacions amb la gent que l’envolta i millorarà notablement la seva qualitat de vida.XAVIER OLIVER I RÀFALES
DIRECTOR TÈCNIC DEL CENTRE AUDITIU OLIVER DE MATARÓ
 
 

Compartir aquest article
 

 
 
No trobo dades