P╚RDUA D'AUDICIË RELACIONADA AMB EL SOROLL

Una de les causes de pèrdua auditiva més conegudes, és la deguda a l’exposició a intensitats de soroll elevades.

Quan parlem de sordesa deguda al soroll, tothom pensa en intensitats molt elevades de so, com ara explosions, altaveus a volums exagerats… i és cert, aquests tipus de sons poden provocar sordesa.

El que la gent no sap, és que l’exposició continuada durant moltes hores a volums d’intensitat mitja-alta poden arribar a ser igual o més nocius que una exposició puntual a un volum molt alt.

Músics, tècnics de so, caçadors, gent que treballa amb motors i maquinaria sorollosa (telers, metal·lúrgia), inclòs personal de guarderia!!…. Tots ells estan en el mateix grup de risc, i si no es protegeixen adequadament les seves oïdes, tenen moltes probabilitats de patir sordesa amb el temps.

Avui en dia existeixen uns protectors auditius completament personalitzats amb materials tous i diferents tipus de filtres que permeten bloquejar les freqüències més nocives en cada activitat, però permeten escoltar el que ens diuen els nostres companys, aconseguint comoditat, protecció i comunicació amb l’entorn.

En molts països es recomana no sobrepassar una exposició diària al soroll en més de 85db durant 8h, a partir d’aquí, estem entrant en la zona de risc de danyar l’audició.

85db durant 8h equivalen a 88db durant 4h, o a 91db durant 2h i així sucessivament…

És per això que és tant important protegir les nostres oïdes de sorolls continuats, si durant el dia esteu exposats a moltes hores de soroll, o puntualment esteu en ambients on es poden produïr sorolls extrems, protegiu-vos!!!

Amb el temps la vostra audició us ho agrairà.XAVIER OLIVER I RÀFALES
DIRECTOR TÈCNIC DEL CENTRE AUDITIU OLIVER DE MATARÓ

Compartir aquest article
 

 
 
No trobo dades