QU╚ ╔S LA SORDESA SOBTADA?

QUÈ ÉS LA SORDESA SOBTADA?

La sordesa sobtada o aguda és una disminució brusca de l’audició que es produeix en un període de temps no superior a tres dies.

El nivell de pèrdua auditiva sol ser d’una intensitat superior a 30dB, produint-se en tres freqüències audiomètriques adjacents, i sovint acompanyada d’acúfens i/o vertigen.

 

A QUI AFECTA?

Aquesta malaltia és rara: afecta a deu pacients per cada 100.000 habitants. En el 98% dels casos afecta a una sola orella. La majoria dels pacients estan a la cinquena dècada de la vida (tot i que poden donar-se casos a qualsevol edat). Afecta per igual a homes i dones. 

QUIN ÉS EL CAUSANT?

Les causes de la sordesa sobtada segueixen estant poc clares. Es considera que les més freqüents son:infecció per virus (80% dels casos), alteracions vasculars (trombosis o embòlies), malalties autoimmunes, i traumatismes.

QUINA ÉS LA SEVA EVOLUCIÓ?

L’evolució d’una sordesa sobtada és imprevisible, variant d’una recuperació complerta a una absència total de recuperació. 

QUIN ÉS EL TRACTAMENT? 

Des de que es van iniciar els estudis sobre aquesta malaltia s’han provat diferents alternatives terapèutiques sense obtindre el resultat desitjat.

QUIN ÉS EL SEU PRONÒSTIC?

El pronòstic és una mica pitjor en les dones. No obstant no hi ha una diferència clara entre el nivell de recuperació d’individus joves o grans.

 

Des dels Centres Auditius Oliver volem oferir-te la possibilitat d’avaluar l’audició i proporcionar-te orientació sobre qualsevol dubte en patologies auditives.

 

 

GISELA GABERNET

AUDIOPROTESISTA DEL CENTRE AUDITIU OLIVER DE BARCELONA

Compartir aquest article